Programok és applikációk

A legjobb irodai programok és applikációk, amit egy virtuális asszisztens is használ 2019-ben

Ha virtuális asszisztensként dolgozunk, akkor célszerű haladni a korral és a papír alapú eszközöket leváltani digitális eszközökre.

Sokat olvasgattam, keresgéltem és kutattam, hogy milyen eszközöket érdemes és célszerű használni, hogy jól szervezetten lehessen dolgozni. Valamint a földrajzi akadályokat is könnyebben le lehessen küzdeni, mert ugye nem biztos, hogy a megbízóhoz könnyen el tudok menni, hogy a feladatokat átbeszéljük, majd még egyszer, hogy azok alapján a szerződés aláírjuk. Szerencsére a technika rohamos fejlődésének köszönhetően ma már mindent meg lehet oldani online. Tényleg mindent!

Igyekeztem összeszedni a legjobb irodai programokat és applikációkat, amiket nem csak a munkánk során tudunk használni, úgyhogy érdemes átfutni.

Projektmenedzsmentet támogató programok

Trello

Trello logo

Elérése: https://trello.com/

A Trello egy letisztult, könnyen kezelhető alkalmazás, ami számítógépen és mobil applikáció formájában is elérhető. A táblák (ezt hívhatjuk magának a projektnek) és kártyák (ezek lehetnek a projekthez kapcsolódó feladatok) segítségével naprakészek lehetünk mindig, hogy éppen hogy állunk a projektünkkel, feladatunkkal.

Lehetőség van a táblák megosztására, a kártyákhoz megjegyzést fűzhetünk, határidőt állíthatunk be, vagy akár csatolhatunk is hozzá képet, fájlt.

Egy kicsit bővebben ITT lehet róla olvasni magyarul.

Elérhető ingyenes és fizetős változatban is.

Asana

Elérése: https://asana.com/

„Letisztult design, több platformon is elérhető, 15 főig pedig ingyenesen használható. Projekteket kezelhetsz, melyekbe feladatokat és alfeladatokat vehetsz fel, ezekhez határidőt és felelőst is rendelhetsz. Minta projekteket készíthetsz, melyeket bármikor másolhatsz. Egy helyen rendszerezve láthatod az összes projekted és az összes hozzád tartozó feladatot időrendben felsorolva. Sőt akár még emaileket is küldhetsz Asanán keresztül!” Forrás: hellobiznisz.hu

Elérhető ingyenes és fizetős változatban is.

Wunderlist

Wunderlist logo

Elérése: https://www.wunderlist.com/

A Wunderlist-ről szintén elmondható, hogy letisztult, könnyen kezelhető alkalmazás, amit számítógépen és mobil applikáció formájában is használhatunk. A beállításoknak köszönhetően teljesen testre szabhatjuk.

A listáinkat (vagy hívjuk őket projekteknek) feladatokra azokat pedig részfeladatokra oszthatjuk. Ennek segítségével az éppen futó projektünkkel (listáinkkal) naprakészek lehetünk.

Lehetőség van a táblák megosztására, a kártyákhoz megjegyzést fűzhetünk, határidőt állíthatunk be, emlékeztetőt kérhetünk, vagy akár csatolhatunk is hozzá képet, fájlt.

Én például még a bevásárló listámat is ebben az alkalmazásban írom össze, a boltban pedig csak kipipálom, ami  már a kosaramba került.

Elérhető ingyenes és fizetős változatban is.

Google Keep

Google keep logo

Elérése: https://keep.google.com/

Jegyzet, lista, emlékeztető?

Hívhatjuk bárhogy, ezzel a kis alkalmazással szintén jól össze tudjuk szervezni a feladatainkat, és részekre bonthatjuk.

Szerencsére a Google nagyon jó súgót készített hozzá. Lépésről lépésre leírja, mit hogyan kell létrehozni, beállítani. Ezt ITT lehet elérni.

Időmenedzsmentet támogató programok

Toggl

Toggl logo

Elérése: https://toggl.com/

A virtuális asszisztenseknek elengedhetetlen, hogy idejüket mérjék. Ha nem szeretnénk a stopperórával bajlódni, akkor ez a szintén számítógépen és mobil applikáción is elérhető program kiváló megoldás erre.

Egy kicsit bővebben ITT lehet róla olvasni magyarul.

Elérhető ingyenes és fizetős változatban is.

Elektronikus aláírást támogató programok

HelloSign

HelloSign logo

Elérése: https://www.hellosign.com/

A HelloSign egy gyors és egyszerű eszköz, aminek segítségével lehetőség nyílik arra, hogy online írjuk alá a szerződéseket.

Működése

A felhasználó online elkészíti és aláírja a szerződést, majd egy aláírási kérelmet küld a másik félnek. A rendszer lehetőséget biztosít arra az esetre is, hogy több személynek az aláírása szükséges. Ha minden érintett elektronikus aláírása megtörtént, akkor a rendszer egy értesítést küld róla.

Elérhető ingyenes és fizetős változatban is.

DocuSign

DocuSign logo

Elérése: https://www.docusign.com/

A HelloSign-hoz hasonlóan szintén egy gyors és egyszerű eszköz, amivel online tudjuk aláírni a szerződéseket.

HelloSign-al ellentétben a DocuSign csak fizetős változatban érhető el.

Jelszókezelést támogató programok

LastPass

LastPass logo

Elérése: https://www.lastpass.com/

A LastPass egy jelszókezelő eszköz, aminek a segítségével biztonságosan oszthatjuk meg a jelszavainkat. Online, titkosítva tárolja. Lehetőséget biztosít arra is, hogy a jelszavak egy részét kitakarjuk.

Kommunikációt támogató programok

Ezt a részt nem bonyolítom túl, mert biztos vagyok benne, hogy ezeket mind-mind ismeri, akinek szüksége lehet rá.

Skype

Google Hangouts

Messenger

Viber

Amennyiben felkeltettem érdeklődését, kérem tekintse át az általam kínált szolgáltatásokat vagy vegye fel velem a kapcsolatot!